BEAUTIN COLLAGEN: τι είναι και σε τι θα σε ωφελήσει;
Το υγρό πόσιμο κολλαγόνο ανήκει στην κατηγορία των προϊόντων που διχάζουν το καταναλωτικό κοινό. Ορισμένοι το έχουν ήδη αναγάγει σε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής τους ρουτίνας ενώ υπάρχουν κι άλλοι που αρνούνται πεισματικά να το δοκιμάσουν. Ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο; Τι ισχύει τελικά για το συγκεκριμένο προϊόν;

Η αλήθεια είναι πως η ιδέα και μόνο της καθημερινής κατάποσης ενός άγνωστου μέχρι τώρα προϊόντος και της συστηματικής πρόσληψης επιπλέον στοιχείων από τον οργανισμό, αποθαρρύνει πολλούς από το να ξεκινήσουν τη χρήση του. Δεν σου κρύβω μάλιστα πως κι εγώ ή ίδια ήμουν πολύ επιφυλακτική με τα εν λόγω προϊόντα πριν ενημερωθώ για τη σύσταση και τις ιδιότητές τους. Όταν η χρήση ενός προϊόντος είναι εξωτερική, τότε ο φόβος του αγνώστου μετριάζεται σημαντικά. Τι γίνεται όμως στην αντίθετη περίπτωση;

Δεν θα σου μιλήσω γενικά και αόριστα για τα πόσιμα κολλαγόνα. Άλλωστε κυκλοφορούν αρκετά πλέον και δεν μπορώ να γνωρίζω με σιγουριά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καθενός. Θα σου μιλήσω όμως για ένα συγκεκριμένο το οποίο πρόσφατα ανακάλυψα και φυσικά δοκίμασα. Ονομάζεται BEAUTIN COLLAGEN και συνιστά ένα μοναδικό μυστικό ομορφιάς που μόλις...αποκαλύφθηκε!

Το BEAUTIN Collagen από την myelements είναι ένα υγρό πόσιμο κολλαγόνο σε συμπλήρωμα διατροφής ενισχυμένο με υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες Α, Β, Complex, C και ψευδάργυρο.

Τι είναι το κολλαγόνο;

Το κολλαγόνο είναι μία πολύ βασική πρωτεΐνη του συνδετικού ιστού που βρίσκεται σε όλη την επιφάνεια κάτω από το δέρμα. Παράγεται φυσικά από τον οργανισμό μας και είναι υπεύθυνο για τη διατήρηση της ελαστικότητας και της σφριγηλότητας της επιδερμίδας. Δυστυχώς με την πάροδο του χρόνου η σύνθεσή του εξασθενίζει έχοντας ως αποτέλεσμα την εμφάνιση χαλάρωσης, ρυτίδων και άλλων σημαδιών γήρανσης. Μην μπορώντας λοιπόν να την παράγουμε πλέον οι ίδιοι σε ικανοποιητικό βαθμό, πρέπει με κάποιον άλλο τρόπο να προσεγγίσουμε αυτήν την πολύτιμη πρωτεΐνη.

Εδώ εμφανίζεται το BEAUTIN Collagen. Ενσωματώνοντας στη σύστασή του κολλαγόνο από καθαρή φυσική πηγή, συμπληρώνει τη προσπάθεια του οργανισμού να το παράξει και προσφέρει στην επιδερμίδα την ποσότητα που τελικά χρειάζεται. Επιπλέον το κολλαγόνο ενισχύεται και με υαλουρονικό οξύ για να μας χαρίσει τα βέλτιστα αποτελέσματα. Άλλη μία φυσικά παραγόμενη από τον οργανισμό μας ουσία, το υαλουρονικό οξύ, συμβάλλει αποφασιστικά στην υγεία της επιδερμίδας, του συνδετικού ιστού και των αρθρώσεων. Έχει την ιδιότητα να ενισχύει και να συγκρατεί την υγρασία της επιδερμίδας και ως εκ τούτου να επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης της

Η σύσταση του κολλαγόνου, ενισχύεται επιπλέον και με τις αντιοξειδωτικές βιταμίνες A και C που δρουν εναντίων των ελεύθερων ριζών και αποκαθιστούν την ομαλή λειτουργία του δέρματος. Εκτός από το ίδιο το κολλαγόνο, συμβάλλουν και αυτές στην φυσική παραγωγή του, ενώ παράλληλα προσφέρουν σημαντική επανορθωτική και επουλωτική δράση στα προβλήματα της επιδερμίδας. Οι βιταμίνες Β και ο ψευδάργυρος προστατεύουν τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες και ευεργετούν την κατάσταση του δέρματος, των νυχιών και των μαλλιών. 

Το κολλαγόνο του προϊόντος βρίσκεται σε μορφή πεπτιδίων. Αυτό εν ολίγοις σημαίνει ότι η πρωτεΐνη είναι ήδη διασπασμένη και κατά συνέπεια έτοιμη να απορροφηθεί από τον οργανισμό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έτσι, μας προσφέρει ενισχυμένα αποτελέσματα σε σχέση με άλλους τύπους κολλαγόνου, αφού ο οργανισμός το αξιοποιεί κατευθείαν χωρίς να χρειαστεί να το μετατρέψει ο ίδιος σε πεπτίδια.Από που όμως αντλεί το BEAUTIN Collagen το κολλαγόνο της σύστασής του;

Από μία καθαρή φυσική πηγή, από το ψάρι. Σε συνθήκες ελεγχόμενης αλίευσης και παραγωγής, το ψάρι Τιλάπια (που περιέχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα αμινοξέων σε σχέση με κολλαγόνο από άλλα είδη) μας παρέχει κολλαγόνο απαλλαγμένο από επιμολυντικούς παράγοντες και εύκολα αξιοποιήσιμο από τον οργανισμό.

Τι μου προσφέρει το BEAUTIN Collagen;

Το προϊόν είναι σχεδιασμένο να ενισχύει την ομορφιά της επιδερμίδας εκ των έσω, βελτιώνοντας την όψη της και περιορίζοντας τα προβλήματα που την ταλαιπωρούν. Παράλληλα δυναμώνει τα μαλλιά και τα νύχια και συμβάλλει στην υγεία των χόνδρων και των αρθρώσεων
Εννοείται πως τα αποτελέσματα δεν γίνονται ορατά μέσα σε λίγες μέρες. Δυστυχώς για εμάς τα ελιξίρια ομορφιάς που μία που τα πίνεις και μία που γίνεσαι νέα και λαμπερή όπως ήσουν στα είκοσι, υπάρχουν μόνο στα παραμύθια. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως το προϊόν δεν είναι αποτελεσματικό. Θα τα δεις τα αποτελέσματά του (είναι κλινικά αποδεδειγμένο αυτό) και κυρίως θα τα νιώσεις. Απλά χρειάζεται λίγη υπομονή.

Απευθύνεται σε εμένα;

Το BEAUTIN Collagen απευθύνεται σε κάθε γυναίκα (αλλά και άνδρα) που ανησυχεί για την ομορφιά και την υγεία της επιδερμίδας της. Αν το δέρμα σου είναι θαμπό, τα μαλλιά σου εξασθενημένα και άτονα, τα νύχια σου αδύναμα, τότε αξίζει να το δοκιμάσεις. Το προϊόν δρα τόσο προληπτικά όσο και κατασταλτικά σε ηλικίες άνω των τριάντα. Ενδείκνυται για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα χόνδρων και αρθρώσεων, για αθλητές και αθλούμενους και για εμμηνοπαυσιακές γυναίκες.      

Είναι ευχάριστο στην κατάποση;

Υπέροχα ακούγονται όλα τα παραπάνω, όμως σημασία έχει και η εξωτερική μορφή του προϊόντος. Έχω μιλήσει με γυναίκες που σταμάτησαν τη χρήση πόσιμων κολλαγόνων καθαρά και μόνο επειδή δυσκολευόντουσαν να ανεχθούν τη γεύση τους. 
Το BEAUTIN Collagen υπερτερεί και σε αυτό το κομμάτι. Έχει ιδιαίτερα ευχάριστη γεύση φράουλα-βανίλια ή μάνγκο-πεπόνι (η δεύτερη για μένα)  και εννοείται καμία επίγευση ψαριού. Είναι σε υγρή μορφή για εύκολη κατάποση και μπορεί να ληφθεί ως έχει ή αραιωμένο σε νερό. Προσωπικά προτιμώ να το αραιώνω σε νερό γιατί είναι λίγο πηχτό για τα γούστα μου (φαντάσου όπως ένα σιρόπι για το βήχα). Περιέχει και έναν ιδιαίτερα χρήσιμο δοσομετρητή.

Το χρησιμοποιώ λιγότερο από ένα μήνα (το βράδυ πριν τον ύπνο), είναι επομένως πολύ να νωρίς για να σου επισημάνω συγκεκριμένα αποτελέσματα (φυσικά θα ακολουθήσει update). Ξεκίνησα τη χρήση του όχι τόσο επειδή με απασχολούσε η κατάσταση της επιδερμίδας μου, αλλά κυρίως επειδή τα μαλλιά και τα νύχια μου ήταν εντελώς αποδυναμωμένα τους τελευταίους μήνες. Η εταιρία προτείνει χρήση 12 εβδομάδων για αποτελέσματα μέγιστα και αντιληπτά. Αν και συνήθως όταν θέλω κάτι το θέλω εδώ και τώρα, στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορώ να κάνω λίγη υπομονή και αυτό γιατί πιστεύω πως το αποτέλεσμα θα με ανταμείψει. Άλλωστε είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξη για το συγκεκριμένο προϊόν.Εσύ το έχεις δοκιμάσει; Θα ήθελες να το δοκιμάσεις;
Ποια είναι η γνώμη σου για τα υγρά πόσιμα κολλαγόνα;14 σχόλια:

 1. Δεν το έχω δοκιμάσει (και δεν πρόκειται κιόλας τη δεδομένη περίοδο λόγω εγκυμοσύνης) αλλά πιστεύω ότι αργότερα ίσως και να το δοκίμαζα! Η αλήθεια είναι πως ενώ έχω διαβάσει κάποια πράγματα για το θέμα δε με απασχόλησε αρκετά μέχρι τώρα για να μπορώ να πω με σιγουριά!! Δεν είμαι καθόλου αρνητική πάντως!
  Πολλά ακούγονται γενικά και υπάρχουν υποστηρικτές αλλά και επικριτές του κολλαγόνου αλλά όλοι έχουμε τη δυνατότητα να το ψάξουμε λίγο παραπάνω το θέμα (είτε μέσα από το Internet αλλά και με μία κουβέντα με κάποιο ειδικό) και να αποφασίσουμε μόνοι μας χωρίς να επηρεαζόμαστε!
  xxx :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δίκιο έχεις Μαρίνα μου! Και πάντα με τη συμβουλή του φαρμακοποιού μας! :)

   Διαγραφή
  2. Του φαρμακοποιού; για τέτοια σκευάσματα/συμπληρώματα πάντα να ζητάτε τη συμβουλή του ΓΙΑΤΡΟΥ.
   Μου κάνει εντύπωση που ούτε μία από όσες τα δοκιμάζετε δεν κάνετε το αυτονόητο, να ρωτήσετε τον γιατρό σας πριν.

   Διαγραφή
  3. Δεν υπάρχουν αντενδείξεις καλή μου, ούτε πρόκειται για "φάρμακο". Δεν συνταγογραφείται, ούτε παρέχεται καθ'υπόδειξη γιατρού. Καλό θα ήταν να μην τα μπερδεύουμε αυτά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί άφοβα, χωρίς προηγούμενη συμβουλή γιατρού, όπως και τόσα άλλα προϊόντα που χρησιμοποιούμε. Μόνο σε περίπτωση εγκυμοσύνης δεν συνίσταται. Τη συμβουλή του φαρμακοποιού την προτείνω καθαρά και μόνο για να σε καθοδηγήσει στο πιο κατάλληλο για σένα ανάλογα με τα γούστα σου...

   Διαγραφή
  4. Ακόμα και για βιταμίνες χρειαζεται η γνώμη γιατρού! Αλλά δεν έχει νόημα να πω οτιδήποτε άλλο σε μία που το ότι "δεν υπάρχουν αντενδείξεις, ούτε πρόκειται για φάρμακο" αποτελούν εγγυήσεις για την ασφάλεια ενός σκευάσματος όπως και για την καταλληλότητά τους για όλους. Και μόνο το γεγονός ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε περίοδο εγκυμοσύνης, για μένα, είναι ενδεικτικό ότι δεν είναι τόσο "ακίνδυνο".

   Καταλαβαίνω ότι μέσω των μπλογκ σας διαφημίζετε προϊόντα αλλά καλό είναι να αναφέρετε τα αυτονόητα ακόμα και αν δεν τα τηρείτε για τον εαυτό σας.

   Διαγραφή
  5. Πίστεψε με καλή μου τα αυτονόητα τα αναφέρω και με το παραπάνω. Και πριν γράψω κάτι το ψάχνω πρώτα απ'όλες τις πλευρές και μάλιστα έχω μιλήσει και με γιατρό για τα συγκεκριμένα "σκευάσματα". Και ασφαλώς δεν στοχεύω στο να διαφημίσω κάποιο προϊόν (δεν έχω κανένα κέρδος), απλώς ενημερώνω τις αναγνώστριες μου για τα νέα της ομορφιάς. Αν υπήρχε έστω και η παραμικρή αμφιβολία για την ποιότητα και την ασφάλεια του προϊόντος δεν θα το ανέφερα καν. Όσες με διαβάζουν από παλιά γνωρίζουν το ήθος και την ειλικρίνειά μου. Εδώ δεν διαφημίζουμε προϊόντα, απλώς συζητάμε.
   Πληρεί τις προϋποθέσεις που προβλέπει η ΕΟΚ και η Ελληνική νομοθεσία με το παραπάνω. Για τις βιταμίνες δεν υπάρχει λόγος να ζητάς συμβουλή γιατρού, κάπως έτσι συμβαίνει και με το συγκεκριμένο προϊόν. Περιέχει ουσίες από φυσική πηγή που χρειάζεται ο οργανισμός μας (σε συγκεντρώσεις που δεν βλάπτουν) και που δυστυχώς δεν μπορεί να συνθέσει μόνος του σε ικανοποιητικό βαθμό. Το γεγονός ότι δεν συνίσταται στις εγκύους δεν δείχνει απολύτως τίποτα (ακόμη και προϊόντα εξωτερικής χρήσης δεν συνίστανται σε εγκύους όπως κρέμες και μάσκες). Πιστεύω όλοι καταλαβαίνουν για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό. Σε κάθε περίπτωση όποια κοπέλα θέλει να ρωτήσει το γιατρό της, μπορεί να το κάνει για να νιώσει μεγαλύτερη ασφάλεια.
   Φιλάκια πολλά!

   Διαγραφή
  6. Μα στο info σου γράφεις "Για να ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ή να επικοινωνήσετε με το Fairies of beauty στέλνετε τα μηνύματά σας στο: fairiesofbeauty@gmail.com".
   Αναφέρθηκα στο ήθος σου ή υπονόησα κάτι αρνητικό ως προς αυτό; Ούτε σε γνωρίζω ούτε έχω ξαναβρεθεί στο μπλογκ σου. Αλλά ακόμα και αν σε γνώριζα ή δεν ήταν η πρώτη φορά που βρισκόμουν στο μπλογκ σου δεν υπήρχε περίπτωση να θίξω κάποιον επί προσωπικού. Τυχαία βρέθηκα εδω, διάβασα το ποστ στο οποίο δεν αναφέρεις ότι ρώτησες γιατρό πριν το δοκιμάσεις και προτρέπεις όσες σε διαβάζουν να κάνουν το ίδιο γιατί δεν μπορείς να ξέρεις τι θέμα ενδεχομένως αντιμετωπίζει η καθεμιά με την υγεία της. Αυτό επισήμανα στο πρώτο σχόλιό μου και μάλιστα ως γενική παρατήρηση. Είπα οτι με εντυπωσιάζει (αρνητικά) η ευκολία με την οποία πολλές δοκιμάζουν τέτοια σκευάσματα και τα παρουσιάζουν εφησυχάζοντας από το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αντενδείξεις ή με όσα αναφέρουν οι κατασκευαστές και οι εισαγωγείς τους. Για οτιδήποτε σκέφτομαι να πάρω ρωτάω τη γνώμη του γιατρού μου. Εσύ έχεις διαφορετική άποψη ως προς αυτό, δικαίωμά σου.

   Γράφει στη συσκευασία του "δε συνίσταται (sic) σε εγκύους"; Να συνίσταται ή μη κάτι σε κάποιον αποκλείεται σε κάθε περίπτωση.

   Αυτά και καλή συνέχεια.

   Διαγραφή
  7. Όπου δεν υπάρχει ρητή αναφορά το post, δεν είναι διαφημιστικό και τέτοια αναφορά δεν υπάρχει κάπου.
   Έχεις δίκιο δεν μπορούμε να έχουμε όλοι την ίδια άποψη κάποια πράγματα ωστόσο είναι αντικειμενικά. Δεν προτρέπω κανέναν να κάνει κάτι (είναι ξεκάθαρο και στο κείμενο αυτό), όλα τα κορίτσια έχουν κρίση (και μάλιστα πολύ σωστή) και γνωρίζουν τι θέλουν και τι όχι. Εννοείται πως ο καθένας έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και τις γνωρίζει ο ίδιος, άρα μόνο ο ίδιος γνωρίζει τι μπορεί να δοκιμάσει και τι όχι. Όπως δεν μπορώ να γνωρίζω τις αλλεργικές αντιδράσεις του καθενός σε μία κρέμα όταν την παρουσιάζω, έτσι συμβαίνει και με το συγκεκριμένο προϊόν. Απλά αυτό που δεν έχεις καταλάβει (και αυτός είναι ο μόνος λόγος που συνεχίζω τη συζήτηση -για να μην μπερδευτούν και τα υπόλοιπα κορίτσια) είναι πως το συγκεκριμένο προϊόν δεν είναι "φάρμακο", αλλά ένα προϊόν ομορφιάς με την ευρεία έννοια του όρου, όχι επικίνδυνο.
   Αν θέλεις μπορείς να μου δώσεις το mail σου να σου δώσω τη σύστασή του και θα σου το επιβεβαιώσει και ο γιατρός σου.
   Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου και κάθε παρατήρηση σου είναι πάντα ευπρόσδεκτη.
   Φιλιά πολλά!

   Διαγραφή
 2. Πολλά υποσχόμενο προϊόν .ίσως κάποια στιγμή αργότερα να το δοκιμάσω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σίγουρα είναι ένα προϊόν που αξίζει να δοκιμάσουμε! :)

   Διαγραφή
 3. μια ερωτηση , υπαρχει εγκριση απο τον ΕΟΦ ?
  εγω εχω προβλημα με τα γονατα μου ,μετα απο ενα ατυχημα , ο γιατρος μου συνεστησε να παρω κολαγονο (ο παθολογος μου) αλλα ο ορθοπεδικος μου οταν του το ειπα , μου ειπε οτι η βλαβη στον χονδρο ειναι αδυνατο να επισκευαστει , μου συνεστησε ασκησεις και εαν δεν περασει τοτε ενεσεις στα γονατα ... στον αντρα της γειτονισας μου που εχει προβλημα στο ενα γονατο ο ορθοπεδικος που πηγε του ειπε να παρει κολαγονο γιατι μπορει να τον βοηθησει ....

  τι μπερδεμα θεε μου ...


  επειδη πολλα ακουμε και διαβαζουμε υπαρχει καποια εγκυρη πηγη για το θεμα ?

  σας ευχαριστω

  μαρια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μαρία μου απ'όσο γνωρίζω τα συμπληρώματα διατροφής και τα προϊόντα αυτής της κατηγορίας γενικότερα δεν υπόκεινται σε έγκριση αλλά σε γνωστοποίηση από τον ΕΟΦ. Δεν θεωρούνται φάρμακα, αλλά απλές πηγές θρεπτικών συστατικών. Ακόμη, είναι λογικό οι γνώμες των ειδικών να διίστανται μια και το εν λόγω προϊόν είναι αρκετά "φρέσκο" στην αγορά. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν θα σε βλάψει, απεναντίας μπορεί να σε ευεργετήσει σε πολλά θέματα. Πιστεύω πως δεν χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις. Έστω και μια μικρή ή μια μεγαλύτερη βελτίωση θα τη δεις, ειδικά σε συνδυασμό με τις ασκήσεις. Έχω ακούσει και άλλα παρόμοια περιστατικά... :)

   Διαγραφή
 4. Κανονικα τωρα θα το παιρνεις αρετο καιρο.0οιες ειναι τελικα οι εντυπωσεις σου;Αξιζει ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αχ καλή μου το έχω πει και σε άλλες αναγνώστριες που είχαν την ίδια απορία με εσένα... Δυστυχώς ήμουν πολύ άτυχη και λίγες βδομάδες αφού έγραψα το post έπεσε κάτω το μπουκάλι και έσπασε κι έτσι σταμάτησα τη χρήση του. Εν τω μεταξύ αν και είχα στο μυαλό μου να το αγοράσω, συνεχώς το αναβάλλω... :(
   Τις μέρες που το χρησιμοποιούσα πάντως δεν πρόσεξα κάτι αξιοσημείωτο. Ίσως μια μικρή διαφορά στα μαλλιά αλλά και πάλι τίποτα συγκεκριμένο, μπορεί να είναι η ιδέα μου. Βέβαια αυτό δεν μου κάνει εντύπωση γιατί χρειάζεται τουλάχιστον 3 μήνες χρήση για να δεις σημαντικά αποτελέσματα... :(

   Διαγραφή